2012: een bijzonder jaar.

Met Flanders Recorder Quartet “Vier op ‘n Rij” en concertorganist Johan Hermans werd op 8 december jaargang 6 van uw Orgelcomité in stijl afgesloten. Stond het voorjaar, geopend door Nico Declerck nog in het teken van “De roze panter”, brachten Paul Dombrecht met zijn barokorkest Il Fondamento en organist Nicolas De Troyer de toehoorders in vervoering met “Dialoog” en slaagden De Ware Vrienden er wondermooi in het publiek te charmeren met Fantasia, een uniek werk van Herman De Houwer, en subtiel gespeelde fanfare muziek, dan vormt deze avond met als hoofdgast Johan Sebastian Bach het vierde hoogtepunt van een bijzonder jaar 2012.

Uw Orgelcomité kijkt dankbaar terug naar de geboden mogelijkheden van  dienstbaarheid binnen en naar de gemeenschap. Want daar komt het tenslotte op aan en daarvoor wenst uw Orgelcomité zich ook volgend jaar in te zetten. Het zal een serieuze inspanning zijn om het hoge niveau van 2012 te evenaren, laat staan te overtreffen. Getrouw aan de doelstellingen werken we verder aan een programma dat openstaat voor een zo ruim mogelijk publiek, een programma dat oog heeft voor vorming en zoveel mogelijk de samenwerking tussen lokale entiteiten stimuleert.

Welkom 2013

Noteer alvast volgende data in uw concertagenda

zondag 3 maart 2013: Mariss Engelen,  in samenwerking met organist Wannes Vanderhoeven, Mechelen.  Mariss is laureaat van de orgeldagen 2011 te Sint-Niklaas, een organisatie van Orgel in Vlaanderen vzw. Een jonge, beloftevolle organist krijgt onze volle aandacht.  Klik hier voor meer informatie.

zondag 20 oktober 2013: Jan en Sarah Van Mol: Orgel en sopraan.  Een muzikaal duo met internationale uitstraling. In samenwerking met Calcant vzw. Meer informatie volgt.

zondag 8 december 2013: Bart Wuilmus speelt improvisaties van gekende en minder gekende sinterklaasliedjes: In samenwerking natuurlijk met “Sinterklaas”. Voor jong en  oud(er). Meer informatie volgt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *