Met de – bijna – 17-jarige Mariss Engelen aan het historisch Jacobus Verbueckenorgel zet uw Orgelcomité het concertjaar 2013 in met een jonge en bijzonder talentvolle organist. Mariss begon zijn muzikale opleiding op de leeftijd van vijf jaar. In 2006 kwam hij in de ban van het orgel, mede door de inspirerende begeleiding van Wannes Vanderhoeven, kathedraal organist te Mechelen. Spoedig behaalde hij verschillende finale plaatsen tijdens orgelwedstrijden in België en Nederland. Het winnen van de eerste prijs in 2011 tijdens de Vlaamse Orgeldagen, een tweejaarlijks initiatief van Orgel in Vlaanderen vzw, is de directe aanleiding om Mariss voor een recital uit te nodigen in Vosselaar. Voor Mariss is het maken van een uur durend programma en het brengen ervan op het karaktervolle historisch J. Verbueckenorgel een hele uitdaging.  Het thema van het concert “Première” is hier dan ook zeer op zijn plaats. Het Orgelcomité Vosselaar is zeer blij om deze jonge musicus voor een dag in zijn midden te hebben en aan u voor te kunnen stellen. Hij gaat voorzeker een mooie muzikale toekomst tegemoet.

Het programma behelst onder meer Batalha van Pedro de Araujo, Sarabande van G.F. Händel, Adagio van A. Vivaldi, Allegro van J. Haydn, Toccata van João de Sousa Carvalho, en meer.

Klik  hier voor meer informatie over het concert.

Klik op hier  en luister naar een werk van Mariss tijdens de Vlaamse Orgeldagen 2011.

Kom talrijk en geef uw steun aan muzikaal jong talent.

3 thoughts on “Jong talent – Mariss Engelen – opent concertjaar 2013

  1. Hallo: Mariss ken ik van het orgelconcours in de Grote Kerk van Enschede. Door een klein ‘weeffoutje’ ergens in het midden, kreeg hij net niet de 1ste prijs. Als compensatie mag hij mee naar Berlijn om op het prachtige Sauerorgel te spelen. Ik heb daar met enkele studenten een orgelseminar met Prof.dr. Andreas Siegler. (titulare van de Dom.) Van Vrijdag 12 t/m maandag 15 sept. 2014.

    Groet, Rindert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *