Of het nu patriotisch kanongebulder is van Cl-B Balbastres “Marche des Marseillois”, het aanstekelijke “Toccata” van João de Sousa Carvalho, of de zwierige dansmuziek “Ein Guter Neuer Dantz”, Mariss heeft het allemaal in de vingers. Gedurende een vol uur geeft de jonge organist het beste van zich zelf en toont zich de meester van het Verbueckenorgel. Onder het deskundig oog van mentor en leraar Wannes Vanderhoeven, slaagt hij erin om de volle aandacht van het publiek naar zich toe te trekken. Hier en daar merken we al dan niet aangekondigde persoonlijke accenten in de uitvoering, aangevuld met een vleugje humor en knipoog van leraar, en nu assistent, Wannes.  Het applaus dat volgt is handen- en hartverwarmend en houdt aan tot beide organisten het publiek op gelijke hoogte komen groeten en de gelukwensen in ontvangst nemen.  Mariss zelf blijft er opvallend rustig bij. Nochtans is het niet vanzelfsprekend en eerder uitzonderlijk, zegt Wannes Vanderhoeven, dat iemand op die jonge leeftijd op korte tijd zo een gevarieerd en uitgebreid programma instudeert en aan een stuk afwerkt. En dan nog op een voor hem ongekend en karaktervol uniek orgel als dat van J. Verbuecken. Vosselaar is de eerste gemeente waar Mariss dit concertprogramma uitvoert. We hebben begrepen dat dit programma op de agenda staat van Langdorp (19 april) en Lier  (28 april). Graag en warm aanbevolen.

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan. Klik vandaar door naar 2013.

Mariss Engelen werd door het Orgelcomité Vosselaar “ontdekt” tijdens de Vlaamse Orgeldagen, georganiseerd door vzw Orgel in Vlaanderen, in augustus 2011 te Sint-Niklaas. De Vlaamse Orgeldagen, editie 2013, gaan door in Turnhout met een bezoek en orgelbespeling in Vosselaar op dinsdag 27 augustus. Bezoek regelmatig onze website en facebook voor informatie hierover. Schrijf u in op de nieuwsbrief en u blijft automatisch op de hoogte van deze en volgende activiteiten.

 

One thought on “Première eindigt met kanongebulder

  1. Uiteraard zijn wij als ouders trots op de prestatie van Mariss aan het mooie Verbuecken orgel in Vosselaar!

    Wij wensen bij deze ook het orgelcomité Vosselaar en in het bijzonder Rudi Van Roy en Jos Van Den Heuvel te danken voor de uitnodiging, de organisatie en de steun die we geboden kregen.

    Tevens willen wij ook even het vakkundige, bereidwillige en gepassioneerde werk van leraar en coach Wannes Vanderhoeven in het licht zetten!

    Lang leve de orgelmuziek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *