Openingsconcert op zondag 29 maart om 16u

met

Masako Honda (orgel) en Dries Brouwers (viool)

Masako Honda, geboren in Japan, waar zij afstudeerde als licentiate in de West-Europese geschiedenis. In 1995 kwam zij naar België om orgel te studeren aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen, eerst bij Stanislas Deriemaeker, daarna bij Joris Verdin. Na het behalen van het diploma Meestergraad in 2000 heeft zij haar orgelstudies verder gezet met een specialisatieopleiding. Zo heeft zij ondermeer intensief barokmuziek gestudeerd bij Theo Jellema aan het Conservatorium van Groningen. In 2002 behaalde ze het specialisatiediploma ’concertsolist’ met de grootste onderscheiding.
Zij gaf concerten in België, Duitsland en Nederland, onder meer op  historische orgels in Groningen, Leeuwarden, Franeker en Amsterdam. Voor de Nederlandse radio maakte zij een opname met werken van J. S. Bach, gespeeld op het Schnitger-orgel te Noordbroek. In 2005 was Masako Honda ‘organiste boursière’ van de Brusselse Finisterraekerk. Momenteel is zij als organiste verbonden aan St.Laurentius-Antwerpen en St.Lambertus-Ekeren (sinds 2008).

Dries Brouwers, een jonge en gedreven Antwerpse muzikant die met zijn viool deel uit maakt van het in 2011 opgerichte Helix Strijkkwartet. Momenteel ontwikkelt het kwartet zich nog volop aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar ze gecoacht worden door Francis Reussens, Guido en Leon de Neve

Dries BrouwersKlik hier voor het volledige programma:

Programma Openingsconcert

****************************

Tentoonstelling

Martine Welzen, Vosselaarse kunstenares, stelt een deel van haar schilderwerken van kerken (waaronder de eigen parochiekerk) en kloosters ten toon tijdens het openingsconcert. Het thema is Heiligdom en oudheid.

Muziek en schilderkunst op één namiddag. Twee voor de prijs van één.

Zomer Mysteries

Download hier de affiche van het concert en tentoonstelling in pdf Openingsconcert 29 maart: Zomer Mysteries

Tickets: 7 euro in voorverkoop en 9 euro aan de kassa (tot 18 jaar gratis).

Nieuw:  Koop nu uw Combi-ticket voor 20 euro voor drie concerten.

Steunabonnement 30 euro.

Voorverkoop aan balie gemeentehuis en bib Vosselaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *