Concertnamiddag Zondag 7 oktober 2018 om 15u

Onder het thema “Het geheim van de jonge virtuoos” maakt u kennis met Balder Dendievel. Een 16-jarige bijzonder talentvolle jongeman uit Brugge. Zijn muzikale loopbaan en palmares grenzen haast aan het onwaarschijnlijke. Op 4-jarige leeftijd leert hij viool spelen en een jaar later volgt hobo. Slagwerk en orgel voegt hij er nog wat later aan toe. En het ongelooflijke is dat hij erin slaagt om al deze instrumenten op een ontzettend volwassen en professionele manier te bespelen.  

In combinatie met zijn middelbare school studeert hij sinds 2015 althobo aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en orgel aan de Kunsthumaniora eveneens te Antwerpen. Ook kan je hem bezig zien met pauken en marimba als eerste solist in het orkest.

Balder behaalt verschillende prijzen als slagwerker, hoboïst en organist. In juni 2018 ontvangt hij het Gouden Label Jong Talent van Klassiek Centraal en een maand later wint hij de eerste prijs op de orgelwedstrijd van de Vlaamse Orgeldagen te Bornem. Balder wordt in zijn muzikale activiteiten gesteund door SWUK Vlaanderen (ondersteuning aan beloftevolle jonge kunstenaars) en maakt deel uit van het YoungStars programma van I Solisty Academy, een speciaal begeleidingsprogramma gericht op toptalenten. 

Wat is het geheim van deze jonge virtuoos? Kom het mee ontdekken op zondag 7 oktober.

Programma volgt binnenkort


Toegangskaarten in voorverkoop aan 8,- euro 

Door overschrijving
op rekening van Het Orgelcomité BE80 0015 0836 7477 met vermelding van naam en aantal kaarten. Kaarten zullen klaarliggen aan het onthaal in de kerk op dag van het concert.

Of: aan het onthaal gemeentehuis en bibliotheek (kaarten rechtstreeks afrekenen)

Aan de kassa op de dag zelf betaalt u 10,- euro

Tot 18 jaar is de toegang GRATIS 


Concert met Balder Dendievel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *