Onze-Lieve-Vrouwekerk van Vosselaar
Pastoor Woestenborghslaan 1
Remi Lensplein
Vosselaar, 2350
België

Praktisch
organisatie: Orgelcomité Vosselaar
datum: zaterdag 8 december 2012
plaats: Kerk Onze-Lieve-Vrouw Vosselaar - Pastoor Woestenborghslaan - 2350 Vosselaar
uur: 20.00 uur
prijs: 12 euro
min 26 en plus 55: 10 euro
Voorverkoop in bibliotheek en cultuurdienst Vosselaar 014 60 08 41
en via overschrijving op rekening van Het Orgelcomité Vosselaar 001-5083674-77:
11 en 9 euro.

Info
Het Flanders Recorder Quartet “Vier op ’n Rij” (Bart Spanhove, Tom Beets, Paul Van Loey en Joris Van Goethem) bestaat 25 jaar en heeft zich in die tijd ontwikkeld tot een ensemble dat tot de wereldtop behoort.
Na meer dan 1800 optredens in de beroemdste concertzalen, is het ensemble niet meer weg te denken uit de wereld van de oude muziek en toonaangevende festivals.

Het Flanders Recorder Quartet brengt een instrument, dat tweehonderd jaar lang miskend werd, weer voor het voetlicht. Op een attractieve manier overtuigt het ensemble de melomaan met een uitzonderlijke verzameling van 150 instrumenten, die ervoor zorgt dat elk concert een onvergetelijke gebeurtenis wordt. Tot de collectie behoren kopieën van een set blokfluiten naar Virdung (1511) gebouwd door Adrian Brown, evenals tien instrumenten uit het bezit van Henry VIII, gebouwd door de beroemde Italiaanse dynastie Bassano en voor het kwartet gekopieerd door Bob Marvin en Adri Breukink; de 2,30 meter hoge barokke grootbas, die door
Friedrich von Huene uit Boston werd ontwikkeld en moderne exemplaren van Hans Coolsma uit Utrecht.
Deze uiterst zeldzame instrumenten zijn een lust voor het oog en het oor en bovendien een belangrijke pijler waarop het kwartet zijn pleidooi voor de blokfluit steunt.

Johan Hermans dankt zijn reputatie als concertorganist aan succesvolle optredens in kathedralen, abdijen en concertzalen in steden als Sydney, Parijs, New York, Moskou, Londen, Hong Kong, Brussel, Adelaide, Milaan, Osaka, Rio de Janeiro, Singapore, St. Petersburg, Yekaterinburg en Washington D.C.

Hij is leraar aan de Stedelijke Academie Genk en het Stedelijk Conservatorium van Hasselt. In Hasselt is hij Kathedraalorganist sinds 2006 en Stadsorganist sinds 2009. Voorts is hij stichter en artistiek leider van de concertvereniging vzw Orgelkring Limburg, waarmee hij o.a. jaarlijks een Internationaal Orgelfestival organiseert

Programma
J.S. Bach Concerto in a (BWV 596) naar A. Vivaldi op. 3/11 (blokfluit)
Georg Böhm Choral mit 7 Variationen (orgel)
J.S. Bach Fantasia en Fuga in C (BWV 570&545) (blokfluit)
Philip Glas Mad Rush (orgel)
Pablo Bruna Tiento sobra la letania de la Virgen (orgel)
J.S. Bach Passacaglia in g (BWV 582) (blokfluit)
John Bull 5 Verses on Salve Regina (orgel)
J.S. Bach Concerto in d (BWV 593) naar A. Vivaldi op. 3/8 (blokfluit)
John Travers Trumpet Voluntary & Cornet Voluntary (orgel)
Thomas Babou Phantaisie des trompettes basses et hautes (orgel)