Onze-Lieve-Vrouwekerk van Vosselaar
Remi Lensplein
Vosselaar, 2350
België

Praktisch
organisatie: Orgelcomité Vosselaar en het Lemmensinstituut te Leuven
datum: vrijdag 28 maart 2014
plaats: Onze-Lieve-Vrouwekerk van Vosselaar - Pastoor Woestenborghslaan - 2350 Vosselaar
uur: aanvang 20.00 uur - einde 22.15 uur
prijs: 25 (Rang I) en 15 (Rang II) euro

De Johannespassie (Johannes Passion in het Duits) is een oratorium met als thema het lijdensverhaal van Jezus Christus, zoals dat beschreven staat in het Evangelie volgens Johannes en als zodanig passiemuziek.
Er zijn vele Johannespassies gecomponeerd. Het oratorium van Johann Sebastian Bach, de Johannes-Passion uit 1724 (BWV245) is het bekendst. Bach was toen 38 jaar en brengt zijn werk voor het eerst op Goede Vrijdag in de Nicolaikirche van Leipzig.
(Wikipedia)

Het Lemmensinstituut (Leuven):
“Jaak Nicolaas Lemmens (1823-1881), was docent orgel aan het Brusselse muziekconservatorium en de enige Belgische musicus van Vlaamse origine die tijdens de 19de eeuw met volle recht aanspraak kon maken op internationale faam” lezen we in het geschiedenisoverzicht van het Lemmeninstituut te Leuven. “Zijn betekenis als schakel tussen Duitsland, Frankrijk en Engeland op het gebied van orgelspel en –literatuur in het algemeen en zijn bijdrage aan de internationale ontdekking van de figuur van Johann Sebastian Bach in het bijzonder, zijn wereldwijd erkend en geroemd.”
(www.lemmens.be)

Dirigent: Erik Van Nevel
Concertmeester: Madoka Nakamura
Solisten: Achim Schulz (Evangelist); Griet De Geyter (Sopraan); Michiel Meijer (bas aria’s); Dirk Snellings (Christus); Bart Uvyn (Contratenor); Kevin Skelton (tenor aria’s)

Toegang en tickets informatie voor publiek

Toelichting bij Bachs Johannespassie: Reflectie en Drama