CD opname Orgelconcert 16 november 2008

De eerste CD opgenomen in de kerk Onze-Lieve-Vrouw Vosselaar

In samenwerking met de orgelbouwer Gerard Pels werd in de kerstvakantie van 2008  het programma van het concert van November 2008 opgenomen.

Het uitvoeren van het “Concerto de dos organos obligados” van de Catalaanse componist Padre Antonio Francisco Javier José Soler Ramos (1729-1783) is geen eenvoudige opdracht. Niet alleen moeten beide organisten zeer goed op elkaar afgestemd zijn, maar bovenal heb je twee orgels nodig die harmonisch op elkaar zijn afgestemd en in de dezelfde ruimte staan.

Met het definitief overbrengen van het Bernard Pelsorgel (1967) uit de voormalige Sint-Jozefkerk van het Heieinde beschikt in november 2008 de Onze-Lieve-Vrouwekerk over niet minder dan drie orgels: Twee gelijkwaardige Bernard Pelsorgels en het gerestaureerde Jacobus Verbueckenorgel (1739).
Jos Van den Heuvel (vaste organist van de Onze-Lieve-Vrouwekerk) en vriend Alain Dommisse maken van deze gelegenheid dankbaar gebruik om de muziek vast te leggen op schijf. De eerste CD met orgelmuziek opgenomen in de Onze-Lieve-Vrouwekerk is een feit.

U kan de CD bestellen bij Het Orgelcomité Vosselaar voor 15 €.

Klik hier voor een fragment van “Caprice sur les grands jeux” van Louis-Nicolas Clérambault

Klik hier voor een fragment van het Concerto nr 3, deel 1, voor twee orgels van Antonio Soler

Orgelrecital 20 februari 2011
Organist Nicolas De Troyer op het J. Verbueckenorgel, enkele fragmenten:

J.P. Sweelinck- Variaties over More Palatino

J.A. Reincken- fuga in g